Cel de-al doilea suspect in atentatele de la maratonul din Boston, Djokhar Tsarnaev, era inca in stare grava duminica, potrivit unui comunicat difuzat de FBI, la cererea spitalului in care este ingrijit tanarul de 19 ani, transmite AFP.

Djokhar Tsarnaev, transportat la spital, dupa capturarea saFoto: Agerpres/AP

"Potrivit centrului medical Beth Israel Deaconess, Djokhar Tsarnaev este in continuare intr-o stare grava", a declarat agentia federala, care a afirma ca a difuzat aceasta informatie la cererea spitalului.

CNN scrie ca Djokhar Tsarnaev este "intubat si sub sedative". Postul CBS a relatat la randul sau, citand anchetatori, ca tanarul a fost ranit in doua locuri si a pierdut mult sange.

Observand o rana la gat, anchetatorii au emis ipoteza ca el ar fi putut incerca sa se sinucida tragandu-si un glont in gura, a mai relatat CBS.

Dupa aproape 24 de ore de urmarire, politia l-a arestat pe Djokhar Tsarnaev vineri seara. Tanarul, grav ranit, s-a refugiat intr-o barca depozitata intr-o gradina din Watertown, oras de la periferia Bostonului.

  • Fratii Tsarnaev detineau alte sase bombe si arme de foc

Cei doi frati suspectati in atentatele de la maratonul din Boston aveau asupra lor sase bombe, un pistol si o pusca in timpul urmaririi din noaptea de joi spre vineri care s-a soldat cu moartea lui Tamerlan Tsarnaev, conform politiei citate de AFP.

"Aveau cel putin sase bombe", a declarat Edward Deveau, seful politiei din Watertown, in cadrul unui interviu pentru CNN, transmite Mediafax.

"Am gasit o oala sub presiune" care a provocat o "puternica explozie in timpul schimbului de focuri", a adaugat politistul, precizand ca anchetatorii au mai gasit si doua grenade artizanale, alte doua dispozitive explozive pe care fugarii nu reusisera sa le activeze, precum si un alt dispozitiv abandonat in masina lor.

Cei doi frati aveau de asemenea "un pistol si o pusca", a adaugat politistul.

In cursul acestei urmariri care a inceput la scurt timp dupa ce cei doi frati au ucis un politist in campusul universitar al Massachussetts Institute of Technology (MIT) din Cambridge, "peste 200 de focuri de arma s-au tras in cursul a 5 pana la 10 minute", a precizat Deveau.

Politistul a povestit cum Tamerlan Tsarnaev a aparut din umbra si "a avansat tragand asupra politistilor care incercau sa se apropie". Odata ce a ramas fara munitie, doi sau trei politisti au incercat sa il neutralizeze dandu-i catusele, insa fratele cel mic, aflat la bordul unui Mercedes negru, a dat atunci cu spatele in directia acestora.

"Unul dintre politisti a strigat atentie!", a continuat Deveau. "Ei s-au dat la o parte si acesta a dat peste fratele sau tarandu-i corpul cativa metri".

Conform lui Edward Deveau, Tamerlan a murit pe loc insa a fost declarat mort de catre medici la spitalul unde Djokhar a fost internat vineri seara.

Djokhar, care a fost ranit in schimbul de focuri, a fugit in mijlocul impuscaturilor si dupa cateva strazi "a abandonat masina si a disparut in noapte. Apoi am pierdut contactul cu el". De abia 24 de ore mai tarziu politia l-a arestat pe tanar, refugiat intr-o barca depozitata intr-o gradina din Watertown.