Rusia si Statele Unite au convenit sa intareasca cooperarea in lupta impotriva terorismului, dupa atentatul de la Boston comis de doi frati de origine cecena, a anuntat sambata Kremlinul, citat de AFP.

Presedintele rus Vladimir Putin i-a telefonat omologului sau american Barack Obama pentru a-i prezenta inca o data condoleantele sale si pentru a discuta despre modalitatile in care cele doua tari pot lucra impreuna pentru intarirea securitatii, cu un an inainte de jocurile olimpice de iarna de la Soci, din 2014.

"Cele doua parti au subliniat vointa de a intari si mai mult cooperarea intre serviciile de securitate rusesti si americane pentru a lupta impotriva terorismului international", se arata intr-un comunicat al Kremlinului.

Vineri, presedintele Obama, care salutase "cooperarea stransa cu Rusia, in urma careia Statele Unite au beneficiat in materie de antiterorism, in special dupa atentatul de la Boston", a convenit cu Vladimir Putin "pentru a continua pe viitor cooperarea in privinta luptei impotriva terorismului si a chestiunilor de securitate", potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Cooperarea ruso-americana in acest domeniu este relativ slaba din cauza diferendelor diplomatice si a acuzatiilor potrivit carora Vladimir Putin foloseste pretextul luptei antiteroriste pentru a-si ataca dusmanii politici.

Analistii rusi estimeaza ca acest lucru s-ar putea schimba, dupa atentatele de la Boston, iar unii dintre ei, in special cei conectati la Kremlin precum parlamentarul Alexei Puskov, spera ca Statele Unite sa devina mai putin critice fata de razboiul dus in Cecenia de la preluarea puterii de catre Vladimir Putin, in 1999.