Masurile de austeritate drastice impuse de Grecia pentru a consolida finantele publice ale tarii au fost insotite de o explozie de sinucideri, crime si o deteriorare a sanatatii publice, potrivit unui studiu americano-grec. Rata mortalitatii in urma sinuciderilor si omuciderilor a crescut de la 22,7% la 27,6%, din 2007 pana in 2009, mai ales in randul barbatilor, spun autorii raportului publicat in Jurnalul American de Sanatate Publica pe baza statisticilor guvernamentale.

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, o crestere a numarului de cazuri de boli psihice, a abuzului de droguri si chiar boli infectioase.

Aceste fenomene coincid cu o crestere puternica a somajului din cauza crizei economice din 2007. Rata somajului a crescut de la 7,2% in 2008, la 22,6% la inceputul anului 2012.

30 de imigranti raniti la o ferma din Manolada

Cel mai recent incident s-a produs la o ferma din Nea Manolada, regiunea Ileia.

Supraveghetorul unei ferme a tras cu arma de foc in angajatii imigranti de pe plantatie, pentru ca acestia au indrazit sa-si ceara salariile restante. Erau la cules de capsuni si li s-a promis 22 de euro pe ziua de lucru. Unii au declarat presei ca nu si-au luat salariile de luni bune.

Peste 30 de oameni au fost raniti si cei mai multi au fost dusi la spital, dar starea lor nu este grava. Proprietarul fermei a fost arestat, iar guverul a ordonat controale la ferma unde lucrau sute te imigranti, majoritatea din Bangladesh.