O scrisoare continand o "substanta suspecta" adresata presedintelui Barack Obama a fost primita marti la centrul de triere postala al Casei Albe, situat in afara complexului prezidential, a anuntat miercuri Secret Service, politia de elita care se ocupa de protectia liderului american, transmite AFP.

"Pe 16 aprilie 2013, o scrisoare adresata presedintelui si continand o substanta suspecta a fost primita intr-un centru postal al Casei Albe", a precizat Edwin Donovan, purtator de cuvant al Secret Service, intr-un comunicat. Acesta a subliniat ca respectivul centru postal nu este situat in incinta resedintei executive, aflata in inima Washingtonului.

"Acest centru detecteaza de regula scrisorile sau coletele care necesita o examinare suplimentara sau analize stiintifice inainte de a fi livrate", a adaugat Donovan, fara a da mai multe detalii cu privire la substanta in cauza.

In urma cu o zi, autoritatile americane au dezvaluit ca o scrisoare ce continea ricina, o otrava letala, i-a fost trimisa la Washington senatorului republican de Mississipi (sudul SUA) Roger Wicker.

Edwin Donovan a mai explicat ca "Secret Service lucreaza indeaproape cu politia Congresului si cu FBI (politia federala) in aceasta ancheta".

Aceste descoperiri au loc la scurt timp dupa dublul atentat cu bomba produs luni la Boston (in statul Massachusetts, nord-estul SUA), care s-a soldat cu trei morti si peste 170 de raniti si ai carui autori nu au fost inca identificati.

UPDATE - FBI: Scrisoarea suspecta trimisa lui Obama continea ricina

Scrisoarea suspecta adresata presedintelui Barack Obama continea ricina, a anuntat miercuri politia federala, precizand ca, pentru moment, nu a fost stabilita nicio legatura cu atentatele de la Boston.

Aceasta scrisoare, primita marti la centrul de triere postala al Casei Albe si plasata in carantina de catre agentii Secret Service, a fost "testata pozitiv cu ricina" in urma analizelor preliminare efectuate miercuri dimineata, a precizat FBI.

"Nu exista indicii privind o legatura cu atentatele de la Boston", a adaugat politia federala intr-un comunicat. Ancheta continua si sunt in curs analize suplimentare, pentru a confirma prezenta otravii, a tinut sa precizeze FBI.