Gigantul suedez Ikea a precizat sambata ca a oprit vanzarea de lasagna inghetata cu carne de elan in Europa, dupa ce a descoperit urme de carne de porc in acest produs, relateaza AFP.

Aceasta lasagna nu a fost vanduta in lumea musulmana, a precizat Ikea intr-un comunicat.

Au fost retrase de pe piata 17.600 de cutii, iar Ikea a inceput propriile teste dupa ce un laborator belgian a descoperit ca in carnea tocata de elanse afla putin peste 1% de carne de porc.

Contaminarea provine de la societatea Dafgaard, care taie "carne de vita si de porc dimineata si carne de elan dupa-amiaza", precizeaza purtatorul de cuvant. Este aceeasi societate care furnizeaza chiftelutele retrase de pe piata de Ikea, dupa ce a fost gasita in ele carne de cal.

Ikea a anuntat pe 21 martie ca propune din nou, in mod treptat, in restaurantele sale, chiftele din carne si ca a redus numarul de furnizori pentru acestea, dupa descoperirea de carne de cal.

Grupul a precizat ca a redus cu jumatate numarul de furnizori, de la 15 la sapte, adaugand ca testarea ADN va fi introdusa in mod sistematic asupra tuturor produselor ce contin carne tocata.