Coreea de Nord a amplasat o racheta cu raza medie pe coasta sa de est, a anuntat joi ministrul sud-coreean al Apararii Kim Kwan-Jin, informeaza AFP. Potrivit informatiile detinute de Seul, ar fi vorba de o racheta de tip Musudan, cu raza de aproximativ 3.000 de kilometri, care nu are capacitatea de a lovi teritoriul continental al Statelor Unite insa poate lovi Coreea de Sud sau Japonia.

Vorbind in fata Comisiei de Aparare din Parlamentul de la Seul, Kim Kwan-Jin a adaugat ca racheta poate sa se deplaseze pe "o distanta considerabila", dar nu suficient pentru a ajunge pe teritoriul continental al Statelor Unite.

"Ar putea fi pentru un test sau pentru o manevra militare", a declarat ministrul sud-coreean.

Potrivit informatiile detinute de Seul, ar fi vorba de o racheta de tip Musudan, cu raza de aproximativ 3.000 de kilometri, prezentata public pentru prima data in octombrie 200 in timpul unei defilari militare. Potrivit AFP, racheta ar putea lovi Coreea de Sud sau Japonia, dar nua r putea ajunge pana pe teritoriul continental al Statelor Unite.

Potrivit presei sud-coreene si japoneze, Coreea de Nord ar fi amplasat pe coasta de est o baterie de rachete Musudan. Surse militare citate de agentia de presa Yonhap News (din Coreea de Sud) au declarat ca Nordul ar putea lansa o racheta pe 15 aprilie, data la care aniverseaza nasterea fondatorului regimului comunist de la Phenian, Kim Il-Sung, care a murit in 1994.

In noaptea de miercuri spre joi, Statul General Major al armatei nord-coreene a informat oficial administratia de la Washington ca americanii vor fi tinta unei lovituri nucleare.