Papa Francisc a salutat vineri la Colosseum "prietenia multora dintre fratii nostri musulmani" din Orientul Mijlociu si i-a indemnat pe crestini sa "raspunda raului cu bine", informeaza Mediafax.

Noul Papa ales: FranciscFoto: Captura YouTube

Amintind calatoria predecesorului sau Benedict al XVI-lea in Liban in septembrie, acesta a comentat: "am vazut atunci frumusetea si forta comuniunii crestinilor acestui Pamant si a prieteniei cu atat de multi dintre fratii nostri musulmani si cu multi altii".

"Nu vreau sa adaug mai multe cuvinte. In aceasta noapte un singur cuvant trebuie sa domine, cel al Crucii insasi. Crucea lui Isus este Cuvantul prin care Dumnezeu a raspuns raului din lume", a afirmat papa iezuit, in cursul primului drum al Crucii pe care il prezideaza, in fata a 15-20.000 de credinciosi, care s-au recules la lumina lumanarilor.

"Uneori, a afirmat acesta, ni se pare ca Dumnezeu nu raspunde raului, ca ramane tacut. In realitate Dumnezeu vorbeste, a raspuns, iar raspunsul sau este Crucea lui Hristos: un Cuvant care este dragoste, mila, iertare".

"Dragi frati si surori, cuvantul Crucii este si raspunsul crestinilor la raul care continua sa actioneze in noi si in jurul nostru. Crestinii trebuie sa raspunda raului cu bine", a recomandat el.

"Isus ne iubeste mult si este tot Dragoste", a concluzionat acesta improvizand.

Calea Crucii comemoreaza patimile lui Hristos condamnat la moarte pe muntele Golgota din Ierusalim, unde a fost rastignit.