Analizele ADN efectuate in cazul unui fel de mancare de tip fast-food care ar fi trebuit sa contina carne de miel au aratat ca acesta continea carne, dar nu una cunoscuta pentru consum, generand speculatii ca ar putea fi de caine sau pisica, relateaza Daily Mirror in editia electronica, citeaza Mediafax.

Analizele ADN au aratat ca acesta nu contine nici urma de miel, dar nici de vita, pui, porc, capra sau cal, ceea ce inseamna ca ar putea fi carne de caine sau pisica. Dezvaluirea a fost facuta intr-un documentar al BBC 3.

Felul respectiv a fost ales la intamplare din mai multe mancaruri de tip fast-food din Londra, alaturi de burgeri, kebabi si mancare chinezeasca, in cadrul unei investigatii speciale.

"Contine carne - dar nu este miel, nici porc, vita sau pui. Nici cal si nici capra. In acest moment, laboratorul nu poate identifica exact de la ce animal provine aceasta carne", a declarat o purtatoare de cuvant.

"Este absolut terifiant deoarece daca nu este niciuna dintre aceste carnuri pe care le stim, atunci ce este? De unde vine? Unde a fost sacrificat animalul? Au fost conditii igienice?", se intreaba nutritionistul Surinder Phull.

Pana in prezent, peste 5.000 de teste cerute de Agentia pentru Standarde Alimentare au fost efectuate, iar 44 au aratat prezenta carnii de cal inclusiv in felurile de mancare servite in scoli, centre de zi si azile.