Ninsori abundente s-au abatut sambata pe intreg teritoriul Ucrainei, paralizand transporturile in mai multe regiuni si in capitala Kiev, unde majoritatea zborurilor internationale au fost anulate si a fost decretata stare de urgenta, relateaza AFP.

Peste 380 de orase si localitati erau private de electricitate in cursul dupa-amiezei in est si vest, in special din regiunile Liov, Dniepropetrovsk si Ivano-Frankivsk, potrivit ministerului ucrainean pentru situatii de urgenta.

"Din cauza ninsorilor, a fost decretata stare de urgenta la Kiev", unde grosimea stratului de zapada a atins 50 de centimetri in ultimele 24 de ore, a anuntat administratia capitalei intr-un comunicat.

Functionarea aeroportului international Kiev-Borispol a fost puternic perturbata, companiile aeriene straine precum Alitalia, LOT, KLM sau Lufthansa anuntand anularea mai multor zboruri spre si dinspre Kiev, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul aeroportului.

Compania aeriana ucraineana Ukraine International Airlines a anuntat la randul sau anularea tuturor zborurilor sale de pe aeroportul Kiev-Borispol, pana duminica la ora 9.00.

Transportul terestru este paralizat la Kiev, troiene uriase acoperind strazile si principalele artere rutiere ale capitalei, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea ucraineana.

Sute de masini, autocare si camioane sunt de asemenea blocate pe drumurile din vestul tarii, din cauza intemperiilor, potrivit ministerului pentru situatii de urgenta.

Temperaturile au scazut in cea mai mare parte a Ucrainei, noaptea coborand pana la -18 grade Celsius.