Papa Francisc a afirmat duminica, in cursul primei sale slujbe Angelus, ca piata Sfantul Petru de la Vatican apare imensa, "ca lumea intreaga", si a spus ca numele pe care l-a ales, Francisc, "intareste legatura spirituala pe care o are cu Italia", informeaza duminica mass media din Peninsula, citata de Agerpres. "Aceasta piata are dimensiunile lumii intregi", a afirmat Francisc, salutat cu entuziasm de peste 100.000 de credinciosi, care au adus in piata de la Vatican sute de steaguri din intreaga lume. Dumnezeu "nu oboseste niciodata" sa ierte oamenii si, daca Domnul nu ar ierta, lumea "nu ar mai exista", a mai afirmat noul suveran Pontif.

Papa FranciscFoto: Agerpres/AP

Sfantul Parinte a mai vorbit despre milostivenie si a spus ca oamenii, la randul lor, "nu obosesc niciodata sa ceara iertarea Domnului".

Adresandu-se celor peste 100.000 de credinciosi reuniti in Piata Sfantul Petru de la Vatican, Papa a preferat sa vorbeasca liber, in loc sa citeasca discursul pregatit, indepartandu-se astfel de o traditie nescrisa. Inainte de a rosti rugaciunea Angelus, dupa mesa oficiata in biserica Sfanta Ana de la Vatican, Francisc s-a oprit pe strazi, timp de aproape o ora, pentru a-i saluta, a-i imbratisa si a-i saruta pe credinciosi, intr-un gest surprinzator, unic pentru un Pontif, care a pus in mare dificultate Jandarmeria de la Vatican, care are sarcina de a asigura masurile de securitate. Francisc a depasit limitele statului vatican, cel mai mic stat din lume, si i-a salutat si binecuvantat pe locuitorii Romei, care l-au intampinat strigand "Traiasca Papa, traiasca Francisc!".

"Milostivenia schimba lumea si o transforma intr-o lume mai putin rece si mai justa", a mai spus Papa Bergoglio, care a afirmat de asemenea ca a ales numele Francisc, care este numele sfantului patron al Italiei, Francisc de la Assisi, deoarece acest lucru "intareste legatura puternica" pe care o are cu Italia, "tara din care provin stramosii" sai.

"Sunt fericit sa va salut in aceasta duminica, ziua Domnului, si va invit sa continuati sa va rugati pentru mine", a declarat Suveranul Pontif, care si-a incheiat scurta interventie cu cuvintele "Va doresc o duminica placuta si pofta buna!"