Aproximativ 14.400 de persoane si 3.700 de vehicule inzapezite au fost salvate, la nivel national, in urma ninsorilor de joi si vineri, au anuntat sambata dupa-amiaza politia si oficiali din cadrul autoritatii pentru management in caz de dezastre, potrivit Mediafax.

Autoritatile maghiare afirma, intr-un comunicat publicat pe site-ul police.hu, ca nicio persoana nu a fost abandonata pe drumuri, insa 182 de vehicule asteptau, in continuare, sa primeasca ajutor.

In prezent, 31 de localitati sunt izolate, iar 57 de drumuri sunt total impracticabile, in timp ce alte 41 de drumuri sunt blocate partial de nameti.

In numeroase zone, politia a interzis rezidentilor sa paraseasca localitatea.

De asemenea, 91 de localitati se confrunta cu probleme in alimentarea cu energie electrica.

Aproximatv 700 de politisti suplimentari au fost trimisi sambata dimineata sa ajute soferi blocati pe autostrada M1, in vestul Ungariei. Ministrul de Interne Sandor Pinter a declarat ca benzile autostrazii dinspre Hegyeshalom spre Budapesta au fost deschise circulatiei si ca cele in directia opusa, dinspre Budapesta spre Tatabanya au fost inchise.

Ministrul a mai anuntat ca traficul blocat si probleme de alimentare cu energie electrica afecteaza aproximativ 270.000 de persoane si ca aproximativ 30.000 de membri ai personalului din subordine au fost plasati sub alerta pentru a participa la operatiuni de ajutorare.

Directorul autoritatii pentru management in caz de dezastre naturale, Gyorgy Bakondi, a indemnat voluntari sa vina in Paita Eroilor, de unde urmeaza sa fie transportati cu autobuze catre zonele afectate de intemperii.

Opozitia socialist-democratica a criticat dur Guvernul conservator si autoritatea pentru management in caz dezastre pentru "esecul" modului in care au intervenit in aceste zile.