In Ungaria este vineri zi de sarbatoare nationala, insa Guvernul de la Budapesta a anuntat joi seara, tarziu, anularea manifestarilor oficiale in aer liber din cauza ninsorilor, anunta Agerpres, citand Radio Romania Actualitati. In Ungaria este cod rosu de vreme rea, iar autoritatile au cerut partidelor si diverselor organizatii ale societatii civile sa renunte la evenimentele programate pentru a marca implinirea a 165 de ani de la inceputul Revolutiei ungare din 1848.

Serviciul National de Meteorologie a emis si pentru vineri atentionari cu cod rosu de viscol, valabil in sase judete, in special din zona de vest a Ungariei, alte opt judete fiind sub incidenta unei atentionari cu cod portocaliu. Ninsorile abundente si viscolul puternic au cauzat vineri probleme pe teritoriul Ungariei, fiind inchise mai multe artere de circulatie si inregistrate numeroase accidente rutiere.

In conditiile in care vineri este zi de sarbatoare nationala, circulatia TIR-urilor a fost restrictionata inca de joi seara pe teritoriul Ungariei pana vineri la ora locala 22:00, respectiv ora 23:00 a Romaniei.