Europarlamentarii din Bulgaria si Romania s-au opus Mecanismului de cooperare si verificare al Comisiei Europene (MCV), desfasurat pentru a monitoriza reformele din domeniul justitiei si al afacerilor interne din cele doua tari, pentru ultimii sase ani, anuntaNovinite.

Reprezentantii CE au sustinut, cu toate acestea, ca MCV trebuie sa ramana in vigoare pana cand cele doua tari vor rezolva problemele din sistemul judiciar si din sferele de combatere a coruptiei si a crimei organizate.

Toti cei patru europarlamentari bulgari care au luat parte la dezbatere, miercuri seara in Parlamentul European, au declarat ca mecanismul a avut un impact pozitiv, dar acesta nu-si mai indeplineste scopul pentru care a fost creat.

Europarlamentarii au sugerat ca MCV a fost folosit in principal pentru scopuri interne si nu pentru dezvoltarea celor doua state membre ale Uniunii Europene.

Deputatii au sugerat ca MCV a fost folosit in principal pentru scopuri interne, nu atat de mult pentru dezvoltarea celor doua state membre ale UE cele mai recente.