Presedintele israelian Shimon Peres l-a felicitat joi pe noul Papa, Francisc I, si l-a invitat sa vina in Israel cat mai curand posibil, pentru a promova pacea intr-o "regiune furtunoasa", scrie AFP.

"Avem nevoie, mai mult ca niciodata, de o directie spirituala si nu doar politica. Cand liderii politici divizeaza, liderii spirituali unifica in jurul unei viziuni, valorile si o credinta care poate face aceasta lume mai usor de trait", a afirmat Peres, intr-un comunicat.

Presedintele israelian l-a invitat pe suveranul pontif sa "viziteze Pamantul Sfant cu prima ocazie".

"Va fi un oaspete binevenit pe Pamantul Sfant, in calitate de om de inspiratie susceptibil sa consolideze incercarile de a aduce pacea intr-o regiune furtunoasa", adauga acest comunicat.

"Relatiile dintre Vatican si poporul evreu nu au fost niciodata atat de bune in ultimii 2.000 de ani si sper ca ele se vor imbunatati atat in calitate cat si in substanta", subliniaza Peres.

Presedintele israelian l-a primit la Ierusalim, in 2009, pe predecesorul lui Francisc, Benedict al XVI-lea, pe care l-a numit "drag prieten al poporului nostru, un intelectual profund care a contribuit atat de mult la apropierea istorica (...) dintre Biserica Catolica si poporul evreu".