Gigantul american Coca-Cola a oferit asigurari miercuri ca va "coopera deplin" cu autoritatile chineze, dupa ce a fost acuzat ca a cartografiat ilegal o parte a provinciei Yunnan (sud-vest) in cadrul operatiunilor de distributie a produselor sale, scrie AFP.

Coca-Cola ar fi "colectat ilegal informatii confidentiale cu echipamente GPS portative", dupa cum scria luna trecuta yunnan.cn, un site oficial de provincie, citand administratia insarcinata cu cartografierea.

Articolul publicat pe site-ul guvernului local nu oferea mai multe detalii.

Coca-Cola recunoaste ca uzinele sale de imbuteliere au utilizat mijloace de cartografiere digitale si alte tehnici in cadrul activitatilor sale logistice, dar subliniaza ca este vorba despre sisteme aflate in comert.

"In cursul ultimilor ani, unele dintre uzinele noastre de imbuteliere din China au adoptat solutii logistice pentru a imbunatati nivelul de servire al clientilor nostri precum si pentru eficientizarea consumului de carburant", a declarat un purtator de cuvant al societatii, intr-un comunicat.

Aceste tehnici "includ harti digitale si sisteme de localizare a clientilor care sunt comercializate in China de furnizori locali agreati", precizeaza Coca-Cola.

Unitatile industriale incriminate au cooperat cu autoritatile locale "pentru a le asigura ca sistemele noastre logistice sunt in deplina conformitate cu reglementarile in vigoare", a precizat acest purtator de cuvant.

Un oficial al Biroului de informatii carografice din Yunnan a declarat, sub acoperirea anonimatului, ca autoritatile din provincie nu sunt autorizate sa comenteze aceasta afacere, care "tine de secretul de stat".