Ginerele lui Osama bin Laden, Sulaiman Abu Ghaith, arestat la finele lui februarie la Ankara, a fost adus in Statele Unite de agenti CIA dupa ce a fost expulzat de Turcia in Iordania, scrie cotidianul turc Hurriyet, preluat de AFP.

Deposedat de nationalitatea kuwetiana, Abu Ghaith, a fost retinut peste o luna de autoritatile din Turcia dupa ce a fost eliberat de un tribunal din Ankara, care l-a plasat sub control politienesc.

El a fost expulzat de politia turca in Iordania, de unde trebuia sa se indrepte spre Kuweit, dar a fost arestat de agenti CIA pe teritoriul iordanian si dus in Statele Unite, sustine Hurriyet, care nu citeaza nicio sursa.

Expulzarea din Turcia, in 1 martie, a coincis cu o vizita la Ankara a secretarului american de Stat John Kerry, subliniaza cotidianul turc.

Ministerul turc al Afacerilor Externe si ambasada americana din Ankara, interogate de AFP, au refuzat sa comenteze informatiile publicate de Hurriyet.

Abu Ghaith fusese arestat de serviciile secrete turcesti intr-un hotel de lux din capitala, dupa ce fusesera avertizate de CIA, potrivit relatarilor din presa.

El ar fi intrat ilegal in Turcia din Iran, unde se instalase impreuna cu familia sa.

Dupa atentatele din 11 septembrie 2001, Abu Ghaith a aparut intr-un videoclip de propaganda drept purtator de cuvant al retelei al-Qaeda, alaturi de Osama bin Laden.