​Tourism Australia a anuntat luni lansarea unei competitii intitulata "Best Jobs In The World", in urma careia sase castigatori vor primi locuri de munca cu o durata de sase luni, transmite ABC. Pozitiile oferite sunt de paznic in rezervatii naturale, fotograf sau ingrijitor de animale salbatice. Fiecare loc de munca este rasplatit cu un salariu de 100.000 de dolari australieni (101.000 de dolari americani), incluzand costurile de trai.

Cea mai buna slujba din lumeFoto: Captura YouTube

Campania lansata de oficialii australieni vizeaza in principal strainii cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, insa orice persoana din lume, indiferent de varsta sau tara de provenienta, poate aplica pentru cele sase posturi. Aplicatiile se realizeaza fie prin intermediul Facebook sau al paginii Best Jobs.

Data limita de depunere a aplicatiilor este de 9 aprilie 2013. Castigatorii vor fi anuntati la mijlocul lunii iunie, iar contractul va incepe la 1 august pentru toate cele sase pozitii scoase la concurs.

Printre pozitiile oferite se numara cea de "Animator-sef" pentru statul New South Wales sau de "Maestru degustator" pentru Australia de vest.

Jane Whitehead, reprezentanta a organizatiei Tourism Australia, a declarat ca slujbele scoase la concurs se adreseaza spiritului de distractie si de aventura al turistilor straini. In plus, locurile de munca sunt destinate tinerilor care doresc sa capete experienta de munca in strainatate, ca o modalitate de a-si spori sansele de angajare in tara natala.

Oficialul a precizat ca turistii tineri reprezinta 26% din totalul vizitatorilor straini in Australia, el desfasurandu-se sub programul numit visa pentru "vacanta de munca".

Cei acceptati pentru acest tip de viza pot ramane 12 luni in Australia, daca dovedec ca muncesc pentru sase luni sau mai putin. Anul trecut, acesti angajati au contribuit cu 2.5 miliarde de dolari la economia Australiei.

In prezent, Australia urmareste sa atraga 36.000 de straini pentru locuri de munca disponibile in diferite domenii.

Potrivit statisticilor, Marea Britanie, Coreea de Sud, Irlanda, Franta si Germania se afla in fruntea listei tarilor de unde se primesc cele mai multe aplicatii.

ABC noteaza ca alte cel putin 34 de tari din lume ofera astfel de programe pentru turistii straini care vor sa munceasca.

In 2009, britanicul Ben Southall a castigat concursul pentru ocuparea "celui mai bun job din lume" lansat de statul australian Queensland. El i-a invins pe cei 15 finalisti din 34.000 de concurenti inscrisi in competitie.

Southall a ocupat timp de sase luni functia de guvernator pe insula tropicala Hamilton din Australia pentru a explora destinatia si a o promova pe un blog. Pentru prestatia sa, el a primit un salariu de 150.000 de dolari australieni. De altfel, britanicul este preznt si in noua campanie lansata de autoritatile australiene.

Initiativa autoritatilor a facut parte dintr-o campanie de pastrare a industriei turistice a Queensland in timpul actualei crize economice.