Publicatia de limba engleza "Inspire", considerata o revista de propaganda a retelei teroriste Al Qaeda, a prezentat in ultimul sau numar o lista a "celor mai cautate persoane din lume pentru crime impotriva Islamului", potrivit Weekly Standard. Printre cei "cautati: morti sau vii" se numara pastorul american Terry Jones, politicianul olandez Gert Wilders si scriitorul britanic de origine indiana Salman Rushdie.

"Wanted: Dead or Alive"Foto: MEMRI

Middle East Media Research Institute (MEMRI) din Washington a prezentat fragmente ale publicatiei electronice islamiste, care, la pagina 10, prezinta un poster cu titlu: "Wanted: Dead or Alive for Crimes Against Islam".

Pe lista publicata de "Inspire" se afla: caricaturista americana Molly Norris, activista somaleza-olandeza Ayaan Hirsi Ali, ziaristul olandez Flemming Rose, Morris Swadiq (crestin copt care a promovat "Inocenta Musulmanilor"), Salman Rushdie, Girt (Gert) Wilders, artistul suedez Lars Vilks, Stephane Charbonnie (editorul revistei franceze Charlie Hebdo), ziaristul danez Carsten Luste (fost editor al publicatiei Jyllands-Posten), Terry Jones si caricaturistul danez Kurt Westergaard.

"Da, putem. Un glont zilnic tine un necredincios la distanta", se afirma in revista de propaganda. "Aparati-l pe profetul Mohammed, pacea fie cu el", se scrie in aceeasi pagina.

Weekly Standard afirma ca revista "Inspire" nu ofera niciun fel de explicatii legate de alegerea celor zece persoane, "desi multi dintre ei sunt critici de seama ai Islamului radical".

Revista, aflata la numarul zece, a fost publicata pe forumul jihadist Al-Fida si include, printre altele, fragmente dintr-un interviu exclusiv cu Adam Gadahn, cunoscut si sub numele de Azzam "Americanul", un american devenit purtator de cuvant al Al Qaeda, precum si o scrisoare semnata de jihadistul Samir Khan, ucis in Yemen in septembrie 2011 intr-un atac cu rachete realizat de o drona americana.