Justitia italiana a deschis o noua ancheta pentru coruptie impotriva fostului premier Silvio Berlusconi, banuit ca a "cumparat" in urma cu mai multi ani un senator care facea parte atunci din opozitia de stanga, scrie joi presa italiana, preluata de AFP.

"Silvio Berlusconi este anchetat la Napoli pentru coruptie pentru 'cumpararea' unor senatori. Potrivit ipotezelor parchetului, ar fi platit trei milioane de euro senatorului De Gregorio", scrie cotidianul de stanga La Repubblica, pe site-ul sau.

Afacerea ar data din 2006, dupa alegerile castigate de coalitia eteroclita de stanga condusa de Romano Prodi, care nu avea decat o mana de voturi in plus fata de Silvio Berlusconi la Senat.

La doar cateva luni dupa alegeri, Sergio De Gregorio, unul dintre senatorii alesi pe listele unui partid din coalitia lui Prodi, dezerteaza si trece cu arme si bagaje la Silvio Berlusconi, accelerand caderea guvernului de stanga, care renunta la mandat in 2008, la mai putin de doi ani de la scrutin.

Il Cavaliere a fost acuzat in mai multe randuri de adversarii sai politici ca ar fi "cumparat" voturi ale parlamentarilor, dar este pentru prima oara cand un astfel de caz de corupere a unui om politic este anchetat oficial.