Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, si-a anulat o intalnire prevazuta miercuri cu rivalul Angelei Merkel la cancelaria Germaniei, dupa ce social-democratul Peer Steinbruck afirmase ca doi "clovni" au castigat alegerile italiene, scrie AFP.

"Sunt ingrozit ca doi clovni au castigat", declarase marti seara Steinbruck, referindu-se la Silvio Berlusconi si la Beppe Grillo.

Din cauza acestor afirmatii, presedintele italian a renuntat la dineul cu Peer Steinbruck, a precizat purtatorul de cuvant al candidatului social-democrat, Michael Donnermeyer.

Steinbruck si-a exprimat "intelegerea, din cauza situatiei interne din Italia", a precizat acest purtator de cuvant.

In ceea ce ii priveste pe cei doi "clovni", Steinbruck precizase ca unul, Bepe Grillo, a fost "un adevarat clovn de profesie care nu are nimic impotriva faptului ca este numit astfel" in timp ce celalalt, Silvio Berlusconi, este "un clovn cu o tusa particulara de testosteron", o aluzie la scandalurile sexuale in care a fost implicat fostul premier italian.

Miscarea protestatara 5 Stele (M5S) a lui de Beppe Grillo a depasit toate asteptarile obtinand 108 deputati cu 25,55% din voturi, plus un deputat in strainatate, si 54 de fotolii la Senat.

Silvio Berlusconi a reusit si el un revers spectaculos, in ciuda numeroaselor scandaluri in care a fost implicat, obtinand 29,18% din voturi la Camera Deputatilor.