Un inalt demnitar religios bulgar, criticat pentru stilul sau de viata prea comod, a oferit marti ceasul sau de lux unei biserici, pentru ca aceasta sa-si poata plati factura la electricitate, a anuntat biserica in cauza, relateaza AFP.

"Mitropolitul de Plovdiv, Nikolai, a oferit bisericii 'Sfanta Marina' unul dintre rarele sale obiecte personale, un ceas Rolex, cerand ca acesta sa fie vandut pentru ca factura la electricitate sa poata fi platita", a anuntat aceasta biserica din Plovdiv (sudul Bulgariei), intr-un comunicat.

Facturile la energie electrica in Bulgaria au crescut in ianuarie mai mult decat dublu fata de luna decembrie, fapt ce a provocat proteste zilnice in intreaga tara si a determinat demisia guvernului de centru-dreapta condus de conservatorul Boiko Borisov.

Biserica Ortodoxa Bulgara, care si-a ales de curand un nou Patriarh, este frecvent criticata pentru donatiile noilor imbogatiti aflati in cautare de respectabilitate. Ceasul "Rolex" al mitropolitului Nikolai si masina "Lincoln" folosita de omologul sau din Varna, Kiril, au fost comentate pe larg in presa bulgara.