Varsta legala pentru a lucra ca prostituata in Amsterdam va urca de la 18 la 21 de ani, a anuntat marti municipalitatea, care vrea de asemenea sa oblige bordelurile sa-si inchida portile pana dimineata, relateaza AFP.

"Varsta minima pentru o prostituata va creste de la 18 la 21 de ani", a informat municipalitatea din Amsterdam intr-un comunicat, adaugand ca aceasta masura va face parte dintr-un nou set de reguli destinate "luptei impotriva abuzurilor comise in cadrul practicarii prostitutiei si protejarii pozitiei prostituatelor".

Celebrele bordeluri din "Districtul Rosu" din Amsterdam vor trebui, de asemenea, sa-si inchida portile pana dimineata, intre orele 4.00 si 9.00 in timpul saptamanii si incepand cu ora 5.00 in timpul weekendului, potrivit sursei citate.

"In acest moment, exista putina supraveghere si control social la aceste ore nocturne", a adaugat municipalitatea, aratand ca, in consecinta, "este mai periculos sa lucrezi, iar prostituatele se confrunta cu clienti beti si agresivi".

In Cartierul Rosu din Amsterdam, care atrage numerosi turisti din intreaga lume, lucreaza intre 5.000 si 8.000 de prostituate, potrivit autoritatilor, care doresc ca numarul acestora sa scada in urmatorii ani, pentru a lupta impotriva infractionalitatii cauzate, potrivit acestora, de prostitutie, legalizata in Olanda din anul 2000.