Un laborator elvetian a descoperit carne de porc in sapte esantioane prelevate din 20 de portii de kebab vandute in mai multe orase din tara, a anuntat Consiliul central islamic elvetian (CCIS), care s-a declarat socat, transmite AFP.

"Analiza esantioanelor a relevat o proportie foarte mica" de carne de porc, sub 0,1%, a precizat CCIS intr-un comunicat transmis luni.

Avand in vedere aceste rezultate, organizatia apreciaza ca prezenta carnii de porc - al carei consum este interzis de religia musulmana - in esantioanele de kebab nu este rezultatul unei actiuni rauvoitoare, ci al unor lacune in procesul de productie.

In opinia CCIS, resturi de carne de porc utilizata pentru fabricarea altor produse ar fi putut intra in contact cu instrumente care servesc si la prepararea kebabului.

Cu toate acestea, angajatii CCIS se declara "socati" de rezultatele analizelor, efectuate in noua orase elvetiene (Bienne, Zurich, Winterthur, Basel, Lucerna, Kreuzlingen, Lausanne si Geneva).

Esantioanele din kebab au fost prelevate la intamplare, in aceste orase, precizeaza CCIS.

Consiliul central islamic elvetian, cu sediul la Berna, precizeaza ca a decis sa comande aceste analize fiind "alarmat de scandalul izbucnit recent in Germania, unde s-a aflat ca s-a descoperit 7% carne de porc in carnea pentru kebab".