Atletul paralimpic Oscar Pistorius, acuzat de uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp, dar eliberat pe cautiune, va fi monitorizat indeaproape pana la procesul sau din iunie, au declarat, luni, autoritatile penitenciare. Pistorius nu va trebui sa mearga la politie, dar oamenii legii il vor controla neincetat pentru a sti in orice moment daca este acasa sau la locul de antrenament, a declarat un purtator de cuvant al serviciilor penitenciare.

Campiomul paralimpic nu are dreptul sa consume alcool sau droguri si va fi "testat in mod regulat", a adaugat el.

In plus, el nu are dreptul sa paraseasca Africa de Sud, trebuie sa informeze un ofiter al inchisorii de miscarile sale in Pretoria si sa ceara permisiunea de a parasi capitala.

"Am cerut antrenorului sau sa ne dea programul lui de antrenament, ca sa stim in orice moment daca este acolo pe terenul de sport sau acasa la el", a spus James Smalberger.

Oscar Pistorius a fost eliberat in 22 februarie contra unei cautiuni de un milion de ranzi (85.000 de euro), dupa ce a comparut timp de patru zile in fata unei instante din Pretoria.

Atletul este inculpat pentru uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp, asupra careia a tras patru gloante de 9 mm in primele ore ale diminetii de 14 februarie, si va aparea in fata justitiei in data de 4 iunie.