Presedintele-director general al producatorului american de anvelope Titan International, Maurice "The Grizz" Taylor, a trimis o noua scrisoare ministrului francez al redresarii productiei, Arnaud Montebourg, care il calificase anterior drept extremist, replicandu-i: "Extremist este guvernul vostru" si acuzand "nebunia sindicatelor comuniste", scrie AFP.

Maurice The Grizz TaylorFoto: titan

Taylor a starnit scandal in Hexagon cu o prima scrisoare publicata miercuri de cotidianul Les Echos, in care afirma ca angajatii de la uzina Goodyear din Amiens sunt "asa-zisi muncitori" care lucreaza doar "trei ore pe zi".

Montebourg i-a raspuns in aceeasi zi denuntand afirmatii "extremiste" si "insultatoare" si promitand o "redublare" a zelului vamesilor in ceea ce priveste importurile de la Titan. Tot in aceasta scrisoare, ministrul il intreba pe Taylor daca stie ce a facut La Fayette pentru Statele Unite ale Americii.

"Scrisoarea dvs din 20 februarie arata pana la ce punct clasa politica este deconectata de adevaratele probleme ale lumii. Afirmati ca sunt un extremist. Trebuie sa marturisesc ca cei mai mult oameni de afaceri avizati sunt de acord sa afirme ca sunt un nebun pentru ca am avut ideea sa cheltuiesc milioane de dolari pentru a cumpara o uzina de anvelope in Franta si sa platesc unele dintre cele mai mari salarii din lume", argumenteaza Taylor, intr-o noua scrisoare.

"Scrisoarea dvs nu a mentionat niciodata de ce guvernul francez nu a intervenit pentru a salva activitatea agricola a Goodyear. Guvernul dvs a lasat nebunia sindicatelor comuniste sa distruga locurile de munca cele mai bine platite" din sectorul manufacturier al Frantei, adauga acesta.

"Extremist, domnule ministru, este guvernul dvs si lipsa sa de cunoastere in ceea ce priveste modul de a construi o uzina. In niciun moment Titan nu a cerut reducerea salariilor. Am spus doar ca, daca vor sa fie platiti pentru sapte ore de munca, (muncitorii) trebuie sa munceasca cel putin sase", afirma Taylor.

Presedintele-director general al Titan, care a incercat in zadar timp de patru ani sa cumpere uzina Goodyear din Amiens, afirma ca opozitia sindicatelor a determinat esecul tranzactiei.

"Daca tot ati vorbit, de ce somajul este atat de ridicat in Franta si in special in randul tinerilor? Este din cauza politicii guvernului, domnule", a adaugat acesta.