Cel putin 18 persoane au fost ucise di 52 ranite dupa explozia a trei bombe, joi, intr-un cartier periferic al orasului Hyderabad (sud), a anuntat politia, care a calificat atacul drept unul "terorist", scrie AFP.

Bombele au explodat int-un cartier aglomerat dintr-un district majoritar hindus.

"Avem 18 morti", a declarat pentru AFP un politist care a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Exploziile s-au produs in locuri foarte frecventate, printre care un bar-restaurant, a precizat un alt politist, care a adaugat ca exista cel putin 52 de raniti. Numerosi dintre acestia, internati, sunt in stare critica.

"Este un act las si vinovatii nu vor ramane nepedepsiti", a promis premierul Singh, facand un apel la calm.

Ministrul de Interne a precizat ca autoritatile indiene primisera "elemente de la serviciile secrete legate de posibilitatea unor atacuri si aceste informatii au fost impartasite cu alte state", fara a oferi insa alte precizari.

Aceste atentate intervin la putin timp dupa executarea, in 9 februarie, a unui militant separatist din Casmir, condamnat pentru participarea la atacuri islamiste sangeroase impotriva Parlamentului din New Delhi, in decembrie 2001.

Mohammed Afzal Guru a fost spanzurat la putin timp dupa respingerea cererii de gratiere de catre presedintele indian, Pranab Mukherjee.