Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a anuntat luni, pe Twitter, ca a revenit in Caracas, luandu-si prin surprindere concetatenii, dupa doua luni de internare in Cuba, in timpul carora tacerea sa a fost insotita de numeroase zvonuri legate de starea sa de sanatate, scrie AFP.

Ginerele sau, ministrul Stiintelor si tehnologiilor Jorge Arreaza, a precizat imediat ca presedintele, operat pentru un cancer in 11 decembrie la Havana, a fost internat intr-un spital militar din capitala Venezuelei.

"Am revenit in patria venezuelana. Multumesc Dumnezeule! Multumesc poporul meu iubit! Voi continua tratamentul aici!", a scris Hugo Chavez, pe contul sau de Twitter.

"Multumesc lui Fidel, lui Raul (Castro) si intregii Cube! Multumesc Venezuelei pentru atata dragoste!!", a scris Hugo Chavez, intr-un alt tweet, adaugand: "Continui sa ma incred in Christos si sa am incredere in medicii si in infirmierele mele".

Contrar uzantelor, televiziunea publica VTV nu a difuzat imagini cu revenirea presedintelui in tara.

Dupa doua luni de absenta si tacere absoluta, presedintele a reaparut pentru prima oara vineri, in fotografii difuzate de guvern si in care aparea intins surazator pe un pat de spital, in Havana.

Presedintele Chavez a fost operat in 11 decembrie la Havana pentru a patra oara de cand a fost diagnosticat cu cancer in zona pelviana. De atunci, nu a mai fost prezentata nicio imagine cu el.

In varsta de 58 de ani si la putere din 1999, Hugo Chavez a fost reales pentru un mandat de sase ani in 7 octombrie, dar nu a putut depune juramantul in fata Adunarii Nationale in 10 ianuarie, asa cum prevede Constitutia.