Presedintele venezuelan Hugo Chavez, internat pentru o operatie de cancer in Cuba, respira prin intubatie traheala, a anuntat vineri guvernul de la Caracas, care a publicat o fotografie a presedintelui, surazand pe patul de spital, prima de la plecarea sa in Cuba, in 10 decembrie, scrie AFP.

Hugo ChavezFoto: Agerpres/AP

Hugo Chavez sufera in continuare de insuficienta respiratorie, in urma unei infectii respiratorii contactate dupa operatie. El "respira cu ajutorul unui tub traheal, care il impiedica temporar sa vorbeasca", a anuntat ministrul Comunicatiilor, Ernesto Villegas, la televiziunea publica VTV.

Ministerul Stiintelor si ginerele presedintelui Jorge Arreaza a aratat ulterior camerelor o serie de fotografii cu presedintele intins pe patul sau de spita, alaturi de doua dintre fiicele sale, Rosa Virginia si Maria Grabriela.

Presedintele Chavez a fost operat in 11 decembrie la Havana pentru a patra oara de cand a fost diagnosticat cu cancer in zona pelviana. De atunci, nu a mai fost prezentata nicio imagine cu el.

In varsta de 58 de ani si la putere din 1999, Hugo Chavez a fost reales pentru un mandat de sase ani in 7 octombrie, dar nu a putut depune juramantul in fata Adunarii Nationale in 10 ianuarie, asa cum prevede Constitutia.