Manechin celebru si prezentatoare de televiziune in Africa de Sud, Reeva Steenkamp visa la un Sfant Valentin romantic. Ea a fost ucisa in noaptea de miercuri spre joi de prietenul sau, Oscar Pistorius, multiplu campion paralimpic si primul sportiv cu handicap care a participat la Jocurile Olimpice, vara trecuta, la Londra, scrie AFP.

Reeva SteenkampFoto: Agerpres/AP

Tanara a fost impuscata de patru ori, cu gloante de 9 milimetri, in cap si la maini, potrivit politiei. Primele informatii publicate de presa locala, care citeaza surse neidentificabile, afirma ca Oscar Pistorius ar fi impuscat-o din gresala, crezand ca un hot a intrat in locuinta super-securizata in care locuieste campionul.

"Ce ati pregatit ca surpriza pentru iubitul vostru, maine?", scria aceasta, pe contul ei de Twitter, cu cateva ore inainte de drama.

Reeva, 30 de ani, si Pistorius, 26 de ani, erau impreuna de putin timp, relatia lor incepand la sfarsitul anului 2012, potrivit apropiatilor celor doi.

Parea cuplul de vis: el, frumos, star al sportului mondial dupa a devenit primul om cu handicap care s-a aliniat in cursa pentru o medalie olimpica, obtinand mai multe medalii de aur la jocurile paralimpice.

Dupa o lunga legatura cu o prietena din tinerete, a avut mai multe relatii cu femei frumoase, printre care un top-model din Rusia.

Ea, Reeva, noua sa cucerire, prezentatoare de televiziune cu forme generoase, fusese aleasa printre "cele mai frumoase 100 de femei din lume" de revista FHM.

"Persoana cea mai draguta, cea mai dulce, un inger pe pamant care ne va lipsi teribil", a declarat joi dimineata Sarit Tomlinson, de la agentia sa de relatii publice, in primul comunicat care a confirmat decesului lui Reeva.

La televiziune, a prezentat emisiuni de moda, a filmat clipuri publicitare pentru o marca de masini si un lant international de restaurante, intre altele.

A participat si la o emisiune tip reality-show foarte populara in tara sa, Tropika Island. Difuzarea sa trebuia sa inceapa sambata, la postul public de televiziune SABC.

Se spune ca avea o pasiune pentru masini si pentru gatit. Si, spune producatorul sau, atunci cand dorea sa se odihneasca, lua o carte sau isi petrecea timpul cu familia si prietenii.

Twitter era unul dintre mijloacele de exprimare ale acestei femei care a absolvit dreptul la universitatea Nelson Mandela din Port Elizabeth, oras pe coasta Oceanului Indian, unde a crescut.

In 1 februarie, a postat pe Twitter un portret alb-negru al lui Pistorius, alaturi de cuvintele: "Cu siguranta nu are nevoie de mai multi follower-ii dar este frumos de privit si spune de asemenea lucruri inteligente".

Miercuri seara, raspunzand fanilor ei in legatura cu Sfantul Valentin, a scris: "Ar trebui sa fie o zi de dragoste pentru toata lumea:) sa fie binecuvantata!".