Directorul grupului italian de aeronautica si aparare Finmeccanica, Giuseppe Orsi, a fost arestat preventiv marti intr-un dosar de coruptie internationala, fiind suspectat ca a dat mita guvernului indian pentru vanzarea a 12 elicoptere Agusta Westland, scrie presa italiana, preluata de AFP.

Orsi, care este presedinte si administrator delegat la Finmeccanica, era anchetat de mai multe luni in acest dosar, in care au fost audiate mai multe persoane, inclusiv un fost ministru.

Judecatorul tribunalului din Busto Arsizio, in apropiere de Milano, a emis un mandat de arestare la domiciliu si pe numele directorului Agusta Westland, filiala a Finmeccanica, Bruno Spagnolini, pentru aceleasi capete de acuzare: coruptie internationala, extorsiune de fonduri, foloase necuvenite. Pe numele a doi presupusi intermediari in acordarea mitei, Guido Haschke si Carlo Gerosa, care locuiesc in Elvetia, au fost emise de asemenea mandate de arestare si cereri de extradare.

Statul italian este principalul actionar al grupului, cu 30,2% din capital. Aceste arestari intervin la mai putin de doua saptamani de alegeri legislative din Italia.

Finmeccanica nu este singura mare intreprindere italiana care se confrunta cu dificultati judiciare. Saptamana trecuta, Parchetul din Milano a deschis o ancheta impotriva directorului gigantului energetic Eni, Paolo Scaroni, pentru un dosar de coruptie in Algeria, Un alt scandal legat de a treia banca a tarii, BMPS, tine prima pagina a ziarelor din Italia de mai multe saptamani.