Anchetatorii francezi se confrunta cu o enigma judiciara neobisnuita, incercand sa afle care dintre doi barbati gemeni, pusi sub acuzare si incarcerati vineri seara, la Marsilia, pentru mai multe violuri si agresiuni sexuale, este cu adevarat vinovat, relateaza AFP.

"Este un caz destul de rarisim, presupusii autori ai faptelor comise fiind gemeni monozigoti" (care au impartit aceeasi placenta), a declarat pentru AFP seful serviciului de siguranta departamentala insarcinat cu ancheta, Emmanuel Kiehl.

Elwin si Yohan, ambii soferi de livrari, aflati in somaj, au negat faptele, dar ADN-ul lor comun a fost descoperit la locul unor agresiuni comise intre lunile septembrie si ianuarie, a precizat Kiehl.

Victimele i-au recunoscut in mod oficial pe agresori in imaginile recuperate de politie, a mai mentionat Kiehl.

"Ramane de clarificat rolul exact al fiecaruia dintre ei", a explicat Kiehl, precizand ca metoda ce trebuie folosita pentru diferentierea amprentei genetice la gemenii monozigoti este "costisitoare" si aplicata de "putine laboratoare in Franta".

Potrivit unui specialist in ADN, citat de cotidianul regional La Provence, care a dezvaluit cazul in editia sa de sambata, "exista diferente minime intre cei doi (gemeni), care s-au format in timpul dezvoltarii embrionare".

"Pentru o analiza normala, comparam 400 de perechi de baze, constituente ale ADN-ului", in timp ce in cazul specific al gemenilor "avem in vedere mai degraba miliarde", a explicat expertul.

Justitia din Marsilia s-a mai confruntat deja cu un asemenea caz, inculpand doi gemeni din cauza ADN-ului lor. Originari din Corsica, Marc si Dominique Pantalacci, in varsta de 21 de ani, sunt retrimisi in fata tribunalului corectional din Marsilia de miercuri pana vineri, intr-un dosar de trafic de arme.