Chris Huhne, fost ministru pentru energie, a anuntat luni ca va demisiona din parlament dupa ce a pledat vinovat la acuzatia ca si-a convins fosta sotie sa fie penalizata cu trei puncte de amenda pentru depasirea vitezei legale, desi la volanul masinii se afla liberal-democratul britanic, scrie The Daily Telegraph.

"Am pledat vinovat astazi, nu pot spune mai multe in conditiile in care este un proces in curs dar, dupa ce mi-am asumat responsabilitatea pentru ceva ce s-a intamplat in urma cu 10 ani, singura cale corecta este acum sa-mi dau demisia din Parlament, ceea ce voi face in scurt timp", a declarat acesta.

Doamna Pryce, in varsta de 60 de ani, care este si ea acuzata de obstructionarea justitiei, continua sa nege acuzatiile.

Huhne, 58 de ani, nu si-a privit fosta sotie cat timp au stat in boxa acuzatilor, despartiti de un loc liber.

Fosta sa nevasta este acuzata ca in perioada 12 martie - 21 mai 2003 "a informat in mod fals autoritatile" ca se afla la volanul unei masini care a incalcat limita legala de viteza, primind in acest sens trei puncte de amenda.

Membru al Partidului Liberal-Democrat, partener in coalitia de guvernare, Chris Huhne a demisionat din guvern in februarie 2012, dupa ce a fost inculpat. El este in continuare membru in Camera Comunelor, din care a anuntat insa ca va demisiona, in fata tribunalului, potrivit Reuters.

In 2007, a pierdut la mica diferenta lupta pentru sefia Partidului Liberal-Democrat in fata lui Nick Clegg. Chris Huhne va ramane in libertate provizorie pana la pronuntarea sentintei.