Sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, a confirmat sambata intrevederea prevazuta sa aiba loc pe 6 februarie, la Bruxelles, intre presedintele sarb Tomislav Nikolic si cel kosovar, Atifete Jahjaga, transmite AFP.

"Inaltul reprezentant al UE (pentru afaceri externe si politica de securitate, Catherine Ashton - n.r.) i-a invitat pe presedintele Nikolic si pe presedintele Jahjaga la Bruxelles, pe 6 februarie", a informat biroul sau de presa intr-un scurt comunicat.

"Aceste intalniri se inscriu in cadrul eforturilor pentru normalizarea relatiilor" dintre Belgrad si Pristina, precizeaza comunicatul.

Va fi prima reuniune la acest nivel intre cei doi lideri, dupa proclamarea independentei Kosovo fata de Serbia, in 2008.

Serbia nu recunoaste independenta fostei sale provincii, proclamata cu sustinerea Statelor Unite si a majoritatii tatilor membre UE, si sprijina sarbii din nordul Kosovo, unde acestia sunt majoritari, sa-si mentina in aceasta regiune institutiile, precum scolile si tribunalele.

Progresele in normalizarea relatiilor dintre Pristina si Belgrad, in cadrul unui dialog sub egida Uniunii Europene, sunt o conditie pentru ca Serbia sa poata primi o data privind lansarea negocierilor pentru o aderare la UE.

Din octombrie anul trecut, premierul sarb Ivica Dacic si omologul sau kosovar Hashim Thaci s-au intalnit de patru ori la Bruxelles, in luna decembrie cei doi semnand un acord ce solutioneaza problema punctelor de trecere intre Serbia si Kosovo, care vor fi gestionate in comun.