Cercetarile au continuat in noapte de luni spre marti pentru recuperarea avionului de vanatoare american F16, cu baza la Aviano, care a disparut luni seara in largul coastei italiane de la Marea Adriatica, relateaza AFP.

baza de la AvianoFoto: Google Maps

UPDATE O barca de pescuit a prins in plasele sale bucati care cel mai probabil fac parte din aparatul de zbor disparut, scrie presa din peninsula.

Navele din capitania portului Ravenne au gasit urme de carburant in zona maritima situata intre localitatile Lido di Savio si Cervia, unde se concentreaza operatiunile de cautare, relateaza Corrierre della Sera in editia online.

Avionul, care efectua un zbor de antrenament impreuna cu alte trei aparate, a pierdut contactul radio cu baza sa si a disparut de pe ecranele radar, relateaza presa italiana.

Pilotul era singurul aflat la bord. Acesta a semnalat ca are probleme inainte, in ulta comunicare dinainte de pierderea contactului, in jurul orei locale 20.00.

Pilotul care efectua zborul impreuna cu acesta a auzit semnalul SOS lansat de colegul sau, insa nu a vazut vazut unde a cazut avionul pentru ca cele patru aeronave nu zburau in apropiere una de cealalta.

La Aviano (nord-estul Italiei) se afla o importanta baza militara si aeriana americana.