Britanicii ar alege sa paraseasca UE daca ar fi organizat astazi un referendum (sondaj)
Potrivit acestui prim sondaj realizat dupa anuntul de miercuri privind organizarea pana la sfarsitul anului 2017 a unui referendum asupra mentinerii Marii Britanii in UE, 40% din persoanele chestionate ar vota "pentru" iesire si 37% ar accepta sa ramana.
"Fara reforme, pericolul este ca Europa esueaza si britanicii se indreapta spre iesire", a avertizat el.
"Daca parasim Uniunea Europeana, va fi fara intoarcere", a afirmat el intr-un discurs-cheie asupra Europei rostit la Londra.
Sondajul realizat joi, pe un esantion de 2.000 de britanici, sugereaza ca multi votanti si-au format deja o opinie.
Premierul britanic David Cameron a incercat joi la Davos sa-i linisteasca pe liderii politici si oamenii de afaceri, reuniti ca in fiecare an in statiunea elvetiana de schi, dupa discursul sau foarte controversat asupra locului tarii sale in Europa.
"Nu este vorba de a intoarce spatele Europei, ci dimpotriva. Este vorba de a sti cum sa ajungem la o Europa mai competitiva, mai deschisa si mai flexibila si a asigura locul Regatului Unit in ea", a declarat Cameron in fata a zeci de responsabili politici, dintre care multi nu si-au ascuns ingrijorarea.

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
Mda, stiu ca romanii nu trebuie intrebati.
"marii barbati de stat" hotarasc ce este mai bine pentru noi, ca noi nu gandim bine, suntem manipulati.....etc.etc.
Au tinut UE in sah de cand se stiu ei. Au avut mereu privilegii speciale. Faptul ca folosesc lira si azi este de neconceput.
Sunt cei mai perversi, pentru ca nu vor sa puna osul, ci doar sa aibe beneficii.
Asa cum a spus-o si Cameron, "muncitorul din germania, antreprenorul din olanda sau familia din anglia" - ei au doar familii, adica proprietari de terenuri.
Sclavii sa faca toata munca. Mentalitatea asta nu s-a schimbat. Pe fondul globalizarii, englezii nu produc nimic. Toata industra lor se bazeaza pe inteligenta si lucruri virtuale: soft, sistem bancar, marketing, etc.
Nu pot face fata concurentei din UE si sa se desfasoare pe piata UE. Ei vor mana de lucru din africa si asia, ca-n vremea coloniala, ci nu un sistem complet auto-sustinut intr-o zona civilizata.
Iar euro-scepticismul e un curent puternic european, nu doar britanic. Cind ii criticam pe britanici, sa nu uitam de restul europenilor, prea putin dispusi la concesii in numele desavirsirii UE.