Printul Harry al Marii Britanii, copilot la bordul elicopterului Apache, a marturisit ca a ucis talibani in timpul misiunii sale in Afganistan, informeaza AFP. Totodata, Ministerul britanic al Apararii a comunicat ca printul Harry si-a incheiat misiunea in Afganistan.

Printul HarryFoto: Reuters

Intrebat de agentia de presa britanica Press Association daca a ucis in timpul misiunilor sale din provincia Helmand, printul, in varsta de 28 de ani, a confirmat informatiile: "Da, ca multi dintre noi''.

"A lua o viata pentru a salva o alta", a spus el, "aceasta era miza jocului, cred". "Daca exista persoane care incearca sa ne raneasca oamenii, ii vom prinde in ofsaid'', a adaugat printul Harry.

Al treilea succesor la tronul Marii Britanii a afirmat ca nu a ales sa piloteze un elicopter de lupta pentru a ucide oameni. "Nu acesta este motivul pentru care am ales sa fac acest lucru'', a conchis printul Harry.

Referindu-se la viata sa din baza militara din Afganistan, printul Harry a descris-o ca fiind ''absolut normala'' si ca nu a fost tratat diferit.

In timpul misiunii sale in Afganistan, printul Harry a fost insotit in permanenta de agenti SO14, acestia fiind responsabili pentru protectia sa, inclusiv la Camp Bastion, cea mai mare baza operationala a armatei britanice din lume.