Directorul artistic al Teatrului Balsoi, Sergei Filin, a fost internat in spital cu arsuri grave pe fata si ochi dupa ce a fost stropit cu o substanta necunoscuta, probabil acid, de o persoana necunoscute, joi, la Moscova, au anuntat vineri atat Teatrul Balsoi cat si politia moscovita, relateaza AFP.

Sergei FilinFoto: Captura Youtube.com

Potrivit unui purtator de cuvant al politiei, citat de agentia Interfax, coregraful a fost atacat noaptea tarziu, in fata cladirii in care locuia, de o persoana necunoscuta care i-a aruncat in fata "probabil acid".

Sergei Filin a fost internat in spital cu arsuri de gradul III pe fata si ochi, a precizat purtatoarea de cuvant a Teatrului Balsoi, Katerina Novikova, citata de Itar-Tass.

Potrivit televiziunii ruse, medicii se tem ca artistul isi va pierde vederea precizand ca nu se pot pronunta in aceasta privinta mai devreme de doua saptamani. Medicii estimeaza ca Filin va avea nevoie de o perioada de recuperare de cel putin sase luni.

Katerina Novikova, o prietena apropiata a coreografului, a subliniat ca Filin, numit director artistic al Balsoi in martie 2011, a fost tinta mai multor amenintari. Ea a sugerat ca atacul este probabil legat de rivalitatile profesionale.

"Sergei a fost amenintat permanent dupa ce a preluat aceasta pozitie, asemenea predecesorilor sai", a declarat Novikova.

"Nu ne-am gandit niciodata ca lupta pentru roluri, si nu pentru bunuri imobiliare sau pentru petrol, ar putea ajunge la acest nivel criminal. Ni s-a parut si am vrut mereu sa credem ca oamenii din lumea teatrului au un minim de moralitate. De aceea aceasta poveste este ingrozitoare", a precizat purtatoare de cuvant a Teatrului Balsoi.

Potrivit Katerinei Novikova, in ultima perioada Filin a fost victima unor incidente: i-au fost taiate cauciucurile la masina si i-a fost spart contul de Facebook, hackerii publicand pe pagina sa informatii menite sa il compromita.

Sergei Filin, in varsta de 42 de ani, a dansat in compania Teatrului Balsoi intre 1988 si 2008, cand a fost numit director artistic al unui alt teatru muzical moscovit - Teatrul Stanislavski si Nemirovich-Danchenko. In martie 2011, Filin l-a inlocuit pe Iuri Bourlaka la conducerea artistica a Teatrului Balsoi.