Actorul francez Gerard Depardieu a sosit sambata in Rusia, la Soci (pe tarmul Marii Negre), pentru o intrevedere cu presedintele rus Vladimir Putin, care i-a acordat cetatenia rusa, si posibil pentru a lua in primire noul pasaport, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului pentru AFP.

Gerard DepardieuFoto: Agerpres/AP

"Dl Depardieu a ajuns la Soci in cadrul unei vizite private. Ne asteptam ca in aceasta seara sa se intalneasca cu Vladimir Putin", a declarat telefonic reprezentantul presedintiei ruse.

Intrebat daca actorul va primi, cu aceasta ocazie, pasaport de Rusia, purtatorul de cuvant al Kremlinului a declarat "Nu excludem aceasta posibilitate."

Vladimir Putin i-a acordat joi cetatenia rusa actorului francez Gerard Depardieu, care a decis sa plece din Franta in semn de protest fata de cresterea impozitelor pentru cetatenii bogati.

Gerard Depardieu a publicat o scrisoare in care confirma ca a solicitat un pasaport rusesc si multumeste pentru primirea acestuia, afirmand ca Rusia este "o mare democratie" si o tara in care nu exista meschinarie, ci "doar mari sentimente", relateaza AFP.

Scrisoarea, publicata joi seara de televiziunea rusa Pervyi Kanal, plina de termeni laudativi la adresa Rusiei si a conducerii acesteia, considerata autoritara de Occident, se incheie cu cuvintele: "Slava Rossii !! (Slava Rusiei!!, n.r.) Spasibo!" (Multumesc!, n.r.).

Presa franceza si cea europeana au criticat dur afirmatiile lui Depardieu si decizia acestuia de a parasi franta pentru a evita taxele.

Depardieu a anuntat ca decizia Consiliului Constitutional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusa bogatilor "nu schimba cu nimic" decizia sa de arenunta la cetatenia franceza.

Mutarea lui Gerard Depardieu la Nechin, un sat belgian din apropiere de frontiera franceza cunoscut pentru ca gazduieste emigranti francezi bogati, a provocat o polemica aprinsa in Franta.