Secretarul american de Stat Hillary Clinton, spitalizata la New York, are un cheag de sange localizat intre creier si cutia craniana, dar medicii sai asigura ca acesta nu a avut consecinte din punct de vedere neurologic si mizeaza pe o "refacere completa", potrivit AFP, citat de Mediafax.

"Un examen RMN de control, efectuat duminica, a dezvaluit prezenta unei tromboze venoase la nivelul sinusului transvers drept. Este vorba despre un tromb situat intr-o vena dintre creier si craniu, in spatele urechii drepte", a precizat doctorul Lisa Bardack.

Clinton, in varsta de 65 de ani, figura centrala a administratiei Obama, a fost internata la spitalul prezbiterian din New York, dupa descoperirea de duminica. Medicii i-au administrat anticoagulante pentru dizolvarea cheagului.

Clinton, fost senator de New York, se deplaseaza frecvent intre acest oras si Washington.

"In toate celelalte aspecte ale convalescentei, secretarul de Stat raspunde foarte bine si noi suntem increzatori ca se va reface complet", a afirmat doctorul Bardack, precizand ca Hillary Clinton va parasi spitalul imediat ce tratamentul se va incheia.

"Are moralul bun si a discutat cu medicii, cu familia si cu echipa sa", a adaugat ea.

Un astfel de cheag de sange localizat la nivelul capului "nu este comun si este depistat de cele mai multe ori din intamplare", a declarat pentru AFP seful sectiei de neurologie de la spitalul universitar din Maryland, doctorul Neeraj Badjatia. In opinia lui, este vorba despre o "complicatie foarte neobisnuita dupa o usoara lovire la cap".

Departamentul de Stat a emis numeroase comunicate in ultimele trei saptamani cu privire la starea de sanatate a secretarului de Stat, fara a reusi sa elimine semnele de intrebare referitoare la absenta inedita si de durata a acesteia.