Secretarul de stat Hillary Clinton, a fost spitalizata dupa ce a suferit o tromboza (cheag de sange), ca urmare a unei comotii suferite in urma cu doua saptamani, a declarat duminica unul dintre consilierii sai cei mai apropiati de la Departamentul de Stat, Philippe Reines, informeaza AFP.

Hillary ClintonFoto: Agerpres

Clinton, 65 de ani, a suferit in urma cu trei saptamani o comotie cerebrala dupa ce a contractat un virus gastric. Dupa aceste probleme de sanatate, oficialii au declarat ca ea se simte mai bine si isi va relua luni activitatile sale profesionale.

"In timpul testelor efectuate in prezent, medicii lui Hillary Clinton au descoperit un cheag de sange format in urma comotiei suferite cu cateva saptamani in urma", a spus Queens.

"Ea este tratata cu anti-coagulanti si a fost internata la Spitalul prezbiterian din New York, cu scopul de a supraveghea administrarea de medicamente in timpul urmatoarelor 48 de ore", a adaugat el. Acesta este cel mai mare spital care se afla in statul in care locuieste Clinton.

"Doctorii vor continua sa evalueze starea de sanatate, precum si alte probleme legate de comotia cerebrala. Acestia vor determina daca vor intreprinde o actiune viitoare", a adaugat el, fara a specifica in ce stare de sanatate se afla Hillary Clinton.