Anchetatorii rusi au precizat ca o problema la sistemul de franare pare a fi cauza accidentului aviatic produs sambata seara pe aeroportul moscovit Vnukovo, care a provocat moartea a cinci persoane, relateaza AFP.

Avionul Tupolev s-a prabusit la aterizareFoto: Agerpres/Xinhua

O insotitoare de bord, Tatiana Penkina, a incetat din viata duminica, din cauza ranilor, bilantul mortilor ridicandu-se astfel la cinci, a declarat proprietarul companiei Red Wings, miliardarul rus Aleksandr Lebedev pe contul sau de Twitter.

Echipele de salvare au gasit sambata seara cutia neagra a aparatului Tupolev-204.

O sursa din cadrul anchetei a confirmat ipoteza privind aparitia unei defectuni la sistemul de franare si a exclus o eventuala greseala de pilotaj.

"Avoinul se afla intr-o zona buna pentru aterizare, insa pentru un motiv necunoscut inca nu a putut ateriza pe pista", a declarat Aleksandr Neradko, directorul Agentiei federale a transportului aerian.

Numarul limitat de victime reprezinta urmarea faptului ca aparatul proiectat pentru transportarea a 210 pasageri ii avea la bord doar pe cei opt membri ai echipajului, avionul revenind in Rusia dupa un zbor cu destinatia Republica Ceha.

Proprietarul companiei aeriene Red Wings, Aleksandr Lebedev, unul dintre criticii deschisi ai Kremlinului, a afirmat ca avionul facuse recent obiectul unui control tehnic detaliat.

Un clip video filmat cu un telefon mobil si publicat pe internet arata cum bucati din avion cad pe autostrada si lovesc masinile care trec.