Presedintele american Barak Obama s-a intalnit vineri cu liderii republicani din Congres si Senat pentru o noua runda de negocieri privind definitivarea bugetului si a evita astfel "zidul bugetar" care presupune marirea automata de taxe si impozite si reduceri drastice de cheltuieli. La finalul discutiilor, presedintele Obama a declarat ca s-au facut pasi importanti la negocierile de vineri si ca un acord in timp util cu Congresul este foarte posibil, dar isi exprima un "optimist moderat" pentru finalizarea discutiilor si in Senat.

Acesta a mai declarat ca va cere liderului democratilor din Senat sa introduca un text de lege prin care sa blocheze intrarea automata a impozitelor majorate de la 1 ianuarie.

Si liderul republicanilor din Senat si-a exprimat optimismul pentru un acord imediat.

Bursa de la New York a incheiat in rosusesiunea de vineri, piata reactionand negativ la intalnirea de vineri de la Casa Alba dintre presedintele Obama si liderii partidului Republican care nu reusesc sa otbina rezultate evidente in negocierile pentru bugetul SUA: Dow Jones a pierdut 1,21%, iar Nasdaq 0,86%.