Adjunctul muftiului Osetiei de Nord a fost asasinat cu cinci gloante, in noaptea de miercuri spre joi, a anuntat agentia RIA Novosti, citand autoritatile republicii din Caucazul rus, informeaza AFP.

Oficialul religios "a fost omorat cu cinci gloante trase de aproape", a declarat muftiul Khadji-Mourat Gatsalov, anuntand asasinarea adjunctului sau Ibrahim Doudarov.

Atacul s-a produs in jurul orei locale 23:00 in apropiere de Vladikavkaz, capitala republicii autonome ruse vecine cu Cecenia, a anuntat purtatorul de cuvant al comitetului de ancheta, Edouard Goussov.

"O masina marca Volga a fost descoperita pe drumul care leaga Vladikavkaz de satul Tchimi. Trupul adjunctului muftiului Osetiei de Nord a fost gasit in interior. A fost deschisa o ancheta", a precizat Edouard Goussov, citat de RIA Novosti.

Populatia Osetiei de Nord este in general de confesiune crestina ortodoxa, insa, asemenea republicilor din regiune, include si o minoritate ingusa de confesiune musulmana. Muftiul este sefl religios al unei comunitati musulmane.

Atentatele, exploziile si atacurile ce au drept tinta responsabili ai fortelor de ordine, lideri ai islamului moderat si oficiali administrativi si politici sunt aproape zilnice in republicile din Caucazul de Nord, precizeaza AFP.

Marti, directorul unui institut de agronomie, membru al Partidului Rusia Unita, a fost asasinat in plina zi in biroul sau din Kabardino-Balkaria, o alta republica din Caucazul rus.

Dupa primul razboi din Cecenia (1994-1996) dintre fortele federale ruse si separatisti, conflictul s-a islamizat progresiv si a depasit frontierele acestei mici republici pentru a se transforma la mijlocul anilor 2000 intr-o miscare islamista armata activa in tot Caucazul de Nord.