Fotografa franceza de origine romana Irina Ionesco a fost condamnata luni la plata unor daune de 10.000 de euro pentru atingere adusa vietii private a fiicei sale Eva, care a reclamat-o in instanta pe mama sa pentru fotografiile cu tenta erotica ce i-au fost facute in perioada copilariei, scrie AFP.

Tribunalul din Paris a ordonat si restituirea unui numar de negative, dar a respins alte cereri ale Evei Ionesco, care solicita justitiei sa-i interzica mamei sale utilizarea fotografiilor litigioase.

Eva Ionesco ii cerea mamei sale daune in valoare de 200.000 de euro.

Aceste fotografii facute Evei Ionesco, la varste cuprinse intre patru si 12 ani, au fost realizate de mama sa Irina in anii 1970, perioada in care fotografa de origine romana a devenit celebra.

O epoca in care "retelele pedofile aveau inca foarte multa influenta", a pledat Jacques-Georges Bitoun, avocata Evei. "O epoca mai liberala si mai permisiva" pentru avocata Irinei Ionesco, Rene-Jean Ullmann.

In audierea din 12 noiembrie, mama si fiica s-au confruntat prin intermediul avocatelor.

Avocata lui Eva Ionesco a apreciat ca libertatea nu trebuie "amestecata" cu "ororile" acestor fotografii care o aratau pe fata in ciorapi de plasa, exhibandu-i sexul.

Avocata mamei a argumentat ca faptele sunt prescrise si ca Eva Ionesco este animata de "ura" si "furie" impotriva mamei sale.