Georgia a afirmat luni ca doreste sa puna capat "confruntarii" cu Rusia, la cateva zile de la primele discutii directe intre cele doua tari, dupa ruperea relatiilor diplomatice, in 2008, relateaza AFP.

"Nu este posibil sa te afli intr-o permanenta confruntare cu Rusia", a declarat intr-o conferinta de presa reprezentantul special al Georgiei pentru Rusia, Zurab Abacidze, revenit din Elvetia, unde a discutat vineri cu ministrul adjunct al Rusiei pentru Afaceri externe, Grigori Karasin.

Acesta a precizat ca cele doua tari vor purta un dialog regulat, pornind de la chestiuni legate de comert, transporturi, frontiere si subiecte "culturale si umanitare", pentru a debloca situatia.

Georgia si Rusia nu mia intreti relatii diplomatice de la conflictul lor armat din 2008, la capatul caruia Moscova a recunoscut independenta Osetiei de Sud si a Abhaziei, doua regiuni georgiene secesioniste.

Dar premierul georgian Bidzina Ivanishvili, care a castigat alegerile legislative din octombrie in fata partidului presedintelui pro-occidental Mihail Saakashvili, a precizat ca doreste sa "normalizeze" relatiile cu Rusia, sustinand in acelasi timp aderarea la NATO si la Uniunea Europeana.

Acesta a precizat insa ca nu va face niciun compromis in ceea ce priveste suveranitatea si integritatea teritoriala a Georgiei.