Presedintele SUA, Barack Obama, a decis sa-l numeasca pe senatorul John Kerry in functia de secretar de stat in locul lui Hillary Clinton si ar putea sa faca un anunt in acest sens saptamana viitoare, a declarat un politician pentru CNN care a vorbit cu Kerry.

Hillary Clinton si John KerryFoto: Colaj foto

Zilele trecute, Susan Rice, ambasador SUA la ONU, s-a retras din cursa pentru inlocuirea lui Hillary Clinton in postul de secretar de stat. Astfel, Kerry se pare ca ar fi singura varianta posibila pentru Casa Alba, el fiind si fost candidat la prezidentiale din partea democratilor, in 2004.

Daca acest lucru va fi confirmat si de Senat, Kerry ar urma sa o inlocuiasca pe Hillary Clinton, care intentioneaza sa paraseasca postul din cadrul administratiei. Decizia de retragere survine la scurt timp dupa ce zilele trecute, Hillary Clinton a suferit o comotie cerebrala, dupa ce a lesinat si s-a lovit la cap.

Hillary Clinton s-a remarcat in timpul crizei politice din Romania cand a transmis mesaje ferme catre tara noastra, ultimul mesaj fiind mentionarea Romaniei alaturi de alte tari ca state unde exista un recul al democratiei. Secretarul de Stat s-a implicat chiar si in conflictul dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu si prin vocea asistentului pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, Philip Gordon, declara ca SUA "urmaresc indeaproape situatia din Romania", adaugand ca "stim ca unii vor sa organizeze un nou referendum sau cauta alte cai de a scapa de presedinte".

Cine este John Kerry?*

John Forbes Kerry (n. 11 decembrie 1943 in Aurora, Colorado) este senator al Senatului Statelor Unite ale Americii din partea statului Massachusetts. In anul 2004, in cursul campaniei prezidentiale a fost candidatul Partidului Democrat, pierzand alegerile in favoarea celui de-al patruzeci si treilea presedinte, George W. Bush. A candidat atunci din partea Partidului Democrat. Acesta este de remarcat pentru experienta, gravitatea si competentele in consolidarea relatiilor, lucruri care ar putea sa-l ajute in a reusi sa devina un diplomat de top al Statelor Unite ale Americii.

Kerry s-a nascut intr-un spital militar, Fitzsimons Army Hospital din Aurora, Colorado, in apropierea orasului Denver, capitala statului Colorado. A absolvit Universitatea Yale in promotia din 1966 si Colegiul de Avocatura din Boston, fiind si un membru influent al societatii secrete, Skull and Bones. In prezent este casatorit cu Teresa Heinz si are cinci copii din care doi sunt din prima casatorie cu Julia Thorne (1970-1988 - divort).

*Sursa Wikipedia.org