Fostul premier italian Silvio Berlusconi si-a anuntat sambata in mod oficial candidatura la urmatoarele alegeri legislative, confirmand revenirea sa in viata politica. "Intru in cursa sa castig", le-a declarat Berlusconi reporterilor la centrul de antrenament al echipei sale de fotbal, AC Milan: "Nu am intrat niciodata intr-o competitie pentru a ma clasa pe o pozitie buna, ci intotdeauna pentru a castiga", a afirmat Berlusconi (76 de ani), potrivit Agerpres.

De asemenea, Silvio Berlusconi a anuntat, pentru duminica, o reuniune a partidului sau de centru-dreapta, Poporul Libertatii (PDL), precum si contacte cu fostul sau aliat populist Liga Nordului, in speranta 'ca vom putea sa ajungem la o decizie care sa ne permita sa sustinem impreuna acelasi candidat'.

Urmatoarele alegeri legislative sunt programate a avea loc in primavara lui 2013 si Il Cavaliere isi lanseaza astfel oficial cea de-a sasea candidatura la postul de prim-ministru.

In 2011, Silvio Berlusconi a demisionat din functia de prim-ministru al Italiei intr-un moment in care Italia se confrunta cu o criza a datoriilor, pentru a permite guvernului de tehnicieni condus de Mario Monti sa contracareze amenintarile financiare la adresa Italiei. In urma cu doua zile insa, Partidul Libertatii s-a abtinut de la acordarea unui vot de incredere in Parlament cabinetului tehnocrat condus de Mario Monti, ceea ce a creat riscul unei crize de guvern.

Potrivit unui sondaj de opinie difuzat vineri de institutul SWG, sondaj comandat de postul public de televiziune Rai Trei, 73% din alegatorii italieni nu s-au declarat de acord cu intentia fostului premier Silvio Berlusconi de a candida din nou, pentru a sasea oara, la alegerile legislative din primavara anului 2013.