Ambasadorul Serbiei la NATO s-a sinucis marti seara in aeroportul din Bruxelles, aruncandu-se de pe platforma unei parcari suspendate, relateaza USA Today.

Branislav Milinkovic (2006)Foto: Agerpres/AP

Guvernul sarb a precizat miercuri intr-un comunicat ca trimisul lor, Branislav Milinkovi, 52 de ani, a decedat pe loc marti noapte. Un diplomat a relatat ca Milinkovici s-a aruncat brusc de la o inaltime de 8-10 metri, cand astepta, impreuna cu delegatia sarba oficialii ministerului de externe, pentru a lua parte la discutii cu oficiali NATO.

Serbia nu face parte din NATO, insa are o misiune in sediul de la Bruxelles. Milinkovici, un fost jurnalist, a fost inainte ambasadorul Serbiei in Austria.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a declarat "profund indurerat de decesul traginc al ambasadorului sarb", a precizat un purtator de cuvant al Aliantei atlantice.

Potrivit cotidianului sarb Blic, diplomatul s-a sinucis in prezenta unui inalt oficial al ministerului sarb al Afacerilor Externe, ministrul adjunct Zoran Vujici.

Motivele acestui act nu sunt cunoscute.

"La inceputul serii, un om a sarit de pe platforma unei parcari si a cazut de la cativa metri inaltime. Pompierii si medicii aeroportului au intervenit dar nu mai putut face nimic pentru a-l salva", a explicat purtatorul de cuvant al aeroportului din Bruxelles, Jan Van der Cruysse.

Tragedia s-a produs la ora 18,00 (17,00 GMT) in parcarea VIP a aeroportului. Branislav Milinkovic s-a dus sa caute un inalt oficial sarb. Deodata, in momentul in care delegatia intra in parking, el s-a indepartat usor si a cazut de pe zid, a afirmat o sursa diplomatica din Bruxelles.

Marti, "parea complet normal pe toata durata zilei, discutand" cu ziaristii pe culoarele NATO in marja unei reuniuni a ministrilor Afacerilor externe, a afirmat un ziarist sarb.

Branislav Milinkovici era un diplomat de cariera, era casatorit si avea un copil.

Milinkovici era ambasador la NATO de la deschiderea in 2010 a unui birou de reprezentare a Serbiei pe langa Alianta atlantica.

Unul dintre principalele subiecte de discutie intre Belgrad si Alianta este situatia de la frontiera cu Kosovo, securizata de trupele NATO in cadrul operatiunii Kfor.