Mircea Topoleanu, un fotograf roman de 32 de ani, a fost arestat sambata in timpul unor proteste din Mexico City. Topoleanu fotografia o manifestatie impotriva inaugurarii noului presedinte, Enrique Pena Nieto.

Proteste in MexicFoto: Arturo Campos Cedillo

Conform presei locale, la manifestatie au participat peste 15.000 de oameni si s-au inregistrat incidente violente intre politie si manifestanti.

Topoleanu este retinut de peste 24 de ore, dupa ce ar fi fost batut de catre politie, fara a i se permite sa fie reprezentat de un avocat ales de catre familie. Ministerul de Externe a confirmat oficial informatia referitoare la retinerea romanului, acesta fiind cercetat pentru savarsirea unei infractiuni contra ordinii publice.

Contactata de HotNews.ro, Elena Topoleanu, mama lui Mircea, a declarat: "Cei de la Ministerul de Externe au fost foarte draguti si au promis ca iau legatura cu Ambasada. Asteptam vesti dupa ora 16:30, atunci se poate vorbi din cauza diferentei de fus orar. In Mexic e abia 8 dimineata, cei de la minister ne-au explicat ca nu se poate face nimic in timpul noptii."

Intr-un comunicat remis redactiei HotNews.ro, Ministerul de Externe al Romaniei precizeaza ca "Ambasadorul României la Ciudad de Mexico l-a contactat pe procurorul de caz, solicitând detalii suplimentare cu privire la situaţia cetăţeanului român reţinut, şi menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu familia acestuia."