Sute de persoane sunt blocate de mai multe zile pe autostrada ce leaga Moscova de Sankt Petersburg, intr-un urias ambuteiaj format ca urmare a ninsorilor abundente abatute peste Rusia, informeaza agentia AFP, citata de Agerpres.

Televiziunile ruse prezinta imagini cu masini si autobuze blocate pe autostrada "Russia" (M10), lunga de 700 de km, intervievand prin telefon persoane aflate la fata locului.

"Nu am facut decat 1 km intreaga zi", a declarat Oleg Bakilov, subliniind ca este foarte frig. La inceputul serii de duminica temperaturile au coborat deja pana la 5 grade cu minus.

"Numeroase persoane sunt pe drum de trei zile. Nu exista mancare, benzina este pe terminate. Oamenii nu vad asa-zisul ajutor care, dupa cum sustin autoritatile, s-ar acorda", a declarat pentru RIA Novosti un alt sofer blocat pe autostrada.

Cu toate acestea, Ministerul pentru Situatii de Urgenta al Rusiei a dat asigurari ca pe autostrada a fost organizat un serviciu pentru distribuirea de mancare calda si un serviciu medical, precum si puncte unde oamenii pot veni pentru a se incalzi.

Ambuteiaje au inceput sa se formeze vineri, ca urmare a unor masive caderi de zapada ce s-au abatut peste partea europeana a Rusiei si care au blocat acest drum important, in special in zona orasului Tver, la 160 de km nord-vest de Moscova, unde ambuteiajul se intinde pe o lungime de 55 de km.